13 May 2010

Uçurtma Avcısı..



Çok konuşulan, çok okunan ve eskiye ait bir kitap biliyorum. Ne kadar uzun zamandır, okumam için sırasını bekliyordu, kimbilir.

Okurken biraz "şeker portakalı" nı hatırlattı bana. Çocuk yüreği, gözleri ile anlatılanlar olduğu için sanırım. Kimi yerinde onlar gibi gülümsedim, kimi yerinde güneş gözlüklerimin arkasına saklanarak, dolan gözlerimi gizledim:) En çok ama en çok, sanki yaşar gibi o "çaresizlik" duygularında, içim acıdı. Tam da, çocuk istismarı gündemde iken, Bir Milyon Kalem'den bu konu ile ilgili maillerimi okurken ve yazamazken, kitabın o kısımlarına geldiğimde, kapattım sayfaları. Soluk alıp, duraksayıp yeniden okuma gücü bulana kadar..
Yine de, yazarı Khaled Hosseini'n Bin Muhteşem Güneş'i kadar iz bırakmadığını söylemeliyim.

3 yorum:

Sokak Kedisi dedi ki...

"Bin Muhteşem Güneş" gerçekten iyiydi, ne yazık ki ilk onu okuyunca Uçurtma Avcı'sı biraz hafif geldi bana da.

Elimde oyalanıp duranlar arasında uzun süredir, okudukça tad alacağımı biliyorum ama çok vakit ayıramadım şu ana kadar. Umarım bu durum geçici olur da elimdekileri okunmuşlara katabilirim :)

Ateş Böceği dedi ki...

Ben kitabı okurken sanki yanlarındaydım bu bir kitap değilde gerçekmiş gibi hissettim ve uzunca bir süre etkisinden kurtulamadım ..Filminide çekmişler ama kitap gerçekten muhteşem ..

Unknown dedi ki...

Sokak kedisi & Bin Muhteşem Güneş'teki Meryem co hala gözlerimin önünde. Belki de, kadın olarak çektiklerinin acısı içimde kaldığı için. Ve teşekkürler yorum için:)

Ateşböceği & Filmini de izlemek istiyorum ama bir süre sonra..teşekkür ederim.