3 Haz 2009

Sızı..


Gidişler hiç korkutmadı seni
bumerangtı
Avucunun içinde gevşekçe tuttuğun!

Geri dönüş garantisini

en uzağına fırlatırken bile
bildiğin..

Şimdi
Eğil ki yüreğinin orta yerinde
patlamasın
boşluğu!

12 yorum:

Ateş Böceği dedi ki...

Bazı insanlar özellikle sevdiklerimizbiliyorlar galiba ne çok sevildiklerini ve ne kadar uzağa atarsan at geri geldiklerinde kabul etdeceğimizi biliyorlar sanırım .Ama bumerang hep geri dönmez bazen saplanır kalır hiç bilinmeyen bir yerde ..

beenmaya dedi ki...

budur diyorum
bir kez daha bu kadar az ve öz yazabilme yeteneğine hayran olarak...

y. dedi ki...

bence bi şekilde fırlatılırken yada fırlarken geri dönüşü kesin olanları fırlatıyıyoruz ve dönmmesini bekliyoruz,çünkü kalbimizin bir yerinde hep o umudu taşıyoruz,geri dönme ve dönebilme.

Unknown dedi ki...

Ateş Böceği
beenmaya
y.

sözlere kattığınız anlam için, teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

Ateş Böceği
beenmaya
y.

sözlere kattığınız anlam için, teşekkürler :)

Sinan dedi ki...

Şiiriniz öyle bir çarptı ki bana, çok duygular patlattı. Çok güzel.

Unknown dedi ki...

teşekkürler, bu ilk yorum için :)

Evren dedi ki...

yalın kelimelerin doğru yerde kullanıldığında ne kadar çarpıcı olabileceğini ispatlıyorsun ya hr seferinde alkışlarım sana sevgilerle...

ELİF dedi ki...

Kısa ve öz,herşey dolu dizelerinde...
Yüreğinin cümlelerini seviyorum...

Avcunun içinde gevşek tuttugun,geri dönüşler de hep yüreğin...

Sinan dedi ki...

Bence tüm ilişkilerde ilk "seni seviyorum" diyen acıyı tadıyor. Karşındakinin sana göre daha az olan sevgisini yönetebilirsin sanıyorsun, ama karşı taraf çok ters bir şey yapmasa bile, bu sefer sen olay çıkarıyorsun, "neden yeterince sevgi vermiyor," diye, ben bunu bir noktada muhakkak yaparken buluyorum kendimi. Böyle bir "talep"te bulunduğunuz an, karşı taraf sizi itebiliyor. Bir şiirinizde sözünü ettiğiniz "incitme hakkı"nı veriyor olmanız -aynı hakkı ben kiloyla falan dağıtıyorum- sanıyorum sizin daha çok sevmenizden kaynaklanıyor.

Öte yandan, sevgilerin eşitliği neredeyse imkansız, belki de en iyi çözüm bunu bir şekilde yönetebilmenin yolunu bulmak. Belki de böyle düşününce, bir tür umuda sahip olunca, yani geleceğin tamamen kontrol dışında gelişeceği duygusundan kurtulunca, içimizdeki boşluk hissi kaybolacak. Bir "boşlukdaş" olarak hissettiğiniz boşluğun geçmesini, geçiyor olmasını dilerim.

Şiirleriniz -henüz bir kısmını okuyabildim- gerçekten çok güzel, bazı kavramları ve duyguları bir kaç kelimeyle resmetmekte çok başarılısınız.

Unknown dedi ki...

Evren, Elif

Bu yalın ifadelerimi, anlıyorsunuz ya beni asıl mutlu eden bu..geri dönüşü güzel :)

Unknown dedi ki...

"tüm ilişkilerde" demeniz güzel bir ayrıntı. İnsanın yapısında ne varsa, çevresindeki herkese yaklaşımında da, aynı tepkileri veriyor sonuçta.
Belki de, bir çok kişinin hissettiklerini ifade edebiliyor olmamın sonucu, bu yazılanlar. Temenniler ve güzel sözleriniz için de teşekkürler..