27 Eyl 2009

Harfler ve Notalar / Hasan Ali Toptaş



Aklımdaki geçmişin gölgesine oturup yüzümü geleceğe doğru dönerek onu değişik şekillere sokmayı, bu şekillerin arasından birini seçmeyi, seçtiğim seklin üstünü öteki şekillerin tadından oluşan yumuşak bir sisle ortmeyi ve kelimeleri bu sisin altından çıkarıp tek tek güneşe tutmayı da arzu ediyorum aslında. Bunları yaparken her şeyi, ama her şeyi unutup sadece yaptığım şeyin kendisine dönüşmeyi de arzu ediyorum hatta; dünya dediğimiz şu daracık genişliğe oradan, ruhunda bütün harflerin ruhunu taşıyan zamansız bir harf gibi bakmayı da arzu ediyorum. Hasan Ali TOPTAŞ / Harfler ve Notalar

5 yorum:

y. dedi ki...

çok sevdiğim bir yazardır,ilk gölgesizlerle tanışmıştım,insan nasıl bu kadar iyi kayboluşu anlatabilir demiştim,sonsuzluğa nokta,bin hüzünlü haz,kayıp hayaller kitabı derken,senlere sonra yine yine okudum ve kendi geçtiğim iğne deliklerini,hayattaki kayboluşlarımı gördüm.hem de çok güzel yazar üstelik,bitirmeden bırakılmaz kitapları.

Unknown dedi ki...

Utanarak söylemeliyim, yeni hatta ilk bu kitabı ile tanıştım. Ama kelimelerini sevdim. Öykü değil de, anlatım şeklinde bir kitap olduğu için..sohbet eder gibiyiz karşılıklı :) Senin yazdığın sırada, okumalı kitaplarını:)

sufi dedi ki...

Ben de okumalıyım. Ben de onu okumadığım için utandım doğrusu.
Sevgilerimle.

Cihan Ülsen dedi ki...

Blogları gezerken far ettim blogu. Bir de Hasan Ali Toptaş'ı görünce bir şeyler yazmak daha doğrusu gündeş öneriler yapmak farz oldu. Hasan Ali Hoca'mı en çok Kayıp Hayaller Atlası ve gölgesizler ile severim. Bir tavsiye niteliğindedir bu kitaplar ve her dozda alınabilir. :)

saygılar

Kolay gelsin...

Unknown dedi ki...

lamure, yorum ve güzel önerin için teşekkürler :)